Oudduitse Herder kennel Of Dracc's Clan

 

WEEK 8

Dag 51 02-04-2011

Het Afscheid....

Nadat wij gisteren al tot ziens hebben gezegd tegen Dunja...was het vandaag de beurt aan de rest van de Spice girls....

Ja wij weten het...gisteren is subjectief.....het is alweer een dag later als wij dit schrijven, maar wij konden geen update maken..het viel ons zwaar....sorry

Maar de zaterdag begint heel zonnig, wij gaan met de Clan weg en zorgen voor de drie Spice girls die natuurlijk een mooie puinhoop hebben gemaakt...tjonge jonge ze kunnen er wat van! Acun komt terug en wil weer naar haar grut...OK dame nog 1x dan...en jahoor ze laat ze ook nog even tieten...er zit weliswaar niet meer veel in maar de dames laten zich er niet van weerhouden om toch nog even lekker tevreden bij mams te liggen. Dan begint het spelen weer en breken ze de boel nog verder af..wij genieten, maar dit keer echt met tranen in onze ogen...het valt ons zwaar, maar wij weten dat ook dit erbij hoort...De spice girls gaan hun nieuwe leven tegemoet, en daar hoort loslaten bij.

De laatste puntjes worden op de i gezet, de staartjes worden bijgeknipt, allemaal nog even een borstelbeurt, en dan is het tijd om de koffie te gaan zetten.

Alles klaar René? vraagt Albert...Yess alleen ik niet hahahahaha..

het is 10.00uur punctueel als Monique en Stef met hun Kimberly arriveren..voor hun The big day...Djanta mag eindelijk mee naar Apeldoorn, we nemen alles door, en drinken een bakkie en dan halen wij Dje-Dje alias Djanta op...nog even een diepe snuif in het puppy vachtje...een zucht...een traan....en dan naar de kamer....Oooh wat is ze weer gegroeit! Djanta begroet de nieuwe baasjes al kwispelend en is helemaal blij als ze dan ook nog naar buiten mag...de foto wordt genomen en dan is daar het moment van Bye bye.....wij houden het kort en krachtig....zijn er nog vragen..loop je tegen dingen aan...bellen, wij zijn bereikbaar en onder "handbereik" dus......

 

Dan is het bijna kwart voor 11...nog even knuffelen met Djane.....ja dame ook jij gaat nu ons echt verlaten, en mag mee met Marga en Kees...en jij gaat echt onder handbereik wonen.....11.00uur, ook Marga en Kees zijn keurig op tijd, weer een bakkie doen en de vragen beantwoorden...papieren doorgenomen....en tijd voor de foto...Djane wordt gehaald en dan is daar protest van Djoy....zij wil echt niet alleen achterblijven dus worden de moedertaken van Acun weer aangesproken, ga maar even lekker nog naar Djoy, en Acun doet dit maar al te graag.

Djane gaat ook op de foto en dan is het weer time to say......Bye Bye Djane

 

en weer moeten wij slikken..niet dat we de nieuwe baasjes de pups niet toevertrouwen, nee het is ons eigen gevoel.....

Dan mag Djoy nog even lekker in de woonkamer bij ons zijn....Erna en Wim...ook alweer keurig op tijd komen voor hun langverwachte dame....Djoy is helemaal happy en door het dolle heen...ze kwispeld alsof ze wil zeggen..Yess en nou mag ik! Wij genieten nog even van haar welbekende streken als Draak.

 

 

 

Dan is het ook voor Djoy tijd voor de foto, de zon schijnt en de temperatuur loopt op naar zomerse waarden....ook Djoy vertrekt en gaat een autorit van....1 minuut tegemoet....jawel ook deze dame blijft onder handbereik...Markelo is the place to be...en dat maar 500meter verder op....als het dat al is hahahaha

 

En dan is het stil, René wil even zijn moment hebben en neemt een peukkie achter in de tuin, Albert neemt zijn moment en begint met het opruimen van de bende die acher is gebleven....

Kom zegt René....we go with the clan....weg van alles....we ruimen straks wel op....De auto wordt gestart, en de Clan is in opperbeste stemming, ook Acun waar wij toch wel een beetje zorgen over hadden staat klaar om lekker mee te gaan...De Schipbeek is the place to be...helaas nog niet zwemmen,dit in verband met de blessure van Djarré, ze zou de hoge kant met haar teen niet op kunnen komen,  maar de clan vind dit geen probleem, ze genieten van elkaar en wij van hun!

 

 

 

 

 

Wij sluiten hiermee tevens dit dagboek af, een heel bijzonder dagboek, een lang gekoesterde wens ging in vervulling...December was een geweldige maand, en wij willen dan ook Ortrud en Dieter van Altdeutschen Eck, bedanken voor een paar geweldige dagen die wij in het besneeuwde koude Risum-Lindholm/Leck mochten doorbrengen.

Groot is onze dank ook aan XANDOR vom Altdeutschen Eck  zonder hem was dit alles niet mogelijk geweest, deze sterke krachtige reu heeft ons hart al langere tijd gestolen en doet ons erg aan onze Cuando denken...Hij heeft dezelfde streken en uitstraling, en  een enorm fijn karakter, trouw zelfbewust,open, vrolijk en op mensen gericht.

 

 

Een staande ovatie doen wij naar Giny en Dianne.....zonder jullie zouden wij dit alles niet hebben kunnen waarmaken...zonder jullie liefde,toewijding en enthousiasme hadden wij een zware dobber gehad, jullie waren er altijd....heel bijzonder, om stil van te worden!!

 

Maar ook weer een staande ovatie aan Ma en Pa van den Brink...ook op jullie kunnen wij altijd weer terug vallen.....jullie zijn toppers, wij houden van jullie! en last but not least....de honden zijn stapel gek met jullie!!

En dan komen wij bij Acun....tjonge jonge wat heeft zij ons verrast doen staan...natuurlijk vraag je je af hoe zou ze het doen??..niemand kan je dat vertellen, dat ga je zien als het moment daar is...nu vanaf dat eerste moment, heeft zij zich de moedertaak toegekent waarvan  je alleen maar kan dromen....natuurlijk heeft zij een goed "voorbeeld"gehad van Djarré...maar zo....nee je was geweldig lieve Acun....geen moment heb je ons aangegeven dat je niet wist wat je moest doen...geen moment week je van de pups...ze waren jou trots, jou bezit, jou kleine Acuntjes, heel vaak keken wij in het diepst van de nacht naar jou en je pups..bij het schijnsel van de wamtelamp...zo rustig zo bedreven, zo liefdevol...zo mooi, je hebt ons menig maal tot tranen toe geraaktmaar niet alleen ons heb je zo geraakt..nee velen met ons, je bent een geweldige moeder...nee meer dan dat.... Maar ook Cassy Cuando en Djarré, die dit alles toch maar weer hebben moeten doorstaan! Jullie zijn geen dag niet verwent...maar hebben alle dagen ons en de Spice girls ook verwent met streken en liefdevolle "helpen opvoeden"

 

Nog 1 extra woord van dank...en dan sluiten wij echt af...het team van dierenartsen praktijk Riessen....geweldig weer was het om dit nestje met jullie te mogen doen, niets was te veel...geen belletje te vaak....Dank Dank Dank!!

En iedereen die ons deze afgelopen maanden heeft gevolgt, dank jullie wel voor alle lieve mailtjes belletjes, en kaartjes en kado's die wij mochten ontvangen!

Wij gaan nu weer verder zoals wij altijd hebben gedaan...wij gaan genieten van de Clan en de ODH in het algemeen! Genieten van mooie honden met een super karakter!

Dank jullie allemaal! Liefs Albert Rene Cassy Cuando Djarré en Acun

 


Dag 50 01-04-2011

en dan.......moeten wij slikken...

Dan is daar dag 50....nee geen 1 april grap....Wij staan vroeg op...zijn wat stil naar elkaar, maar weten ook allebei waarom...ligt alles klaar? jazeker Albert...We gaan op stap met de Clanners Acun Cassy en Cuando...Djarré wordt door Albert appart uitgelaten vanwege haar teen, Djarré vind alles goed als ze maar mee mag, en als even later ook de anderen meemogen is het een klein Clanfeestje...het bos is fris door de regen die er is gevallen en dus zetten wij de vaart erin...een stevige lange wandeling volgt, in gedachten ben ik thuis maar aanwezig bij de Clan, die allerlei stokken, dennenappels en andere zaken tevoorschijn toveren uit het bos...ze hebben plezier en ze stralen het ook uit...het beurt mij op!

 

Thuis gekomen gaat het scheermes over het gezicht, en ziet het er weer wat verzorgder uit....yess zegt Albert, René is ook wakker hihihi

Dan gaan wij even ons moment nemen met Djill die nu toch echt als Dunja door het leven zal gaan! Els en Ed zijn onderweg, en wat zullen zij straks blij zijn als ze Dunja in hun armen....euh auto hebben hahahaha

 

Wij genieten van deze prachtige pup, ze is vreselijk lief, als kleinste geboren, maar als hele standvastige pup hier groot geworden, een pup om lief te hebben..vertederend, ondeugend, altijd vrolijk...onze kwispelkont....onze wijsneus...euh sorry Els en Ed....jullie fantastische Dunja...geniet van haar, zoals wij dat ook hebben gedaan!

 

De baasjes arriveren, en wij gaan aan de koffie...maken alles in orde en geven de laatste tips..niets vergeten?? nee....dan mogen jullie haar mee nemen, wij geven haar in volste vertrouwen aan Els en Ed....Djilly take care Girl!

 

Dan nemen wij weer even ieders ons moment als de auto de straat uit rijd...

 

De plicht roep echter weer, en gelukkig hebben wij nog de zorg en liefde van de andere drie overgebleven Spicy girls....samen met Acun maken wij er een mooie middag van.

 

 

 

 

 

 

 

 

genieten nog even intens van de geur en ondeugende streken van de dames...morgen zullen ook zij ons verlaten! het zal even heel stil worden hier in Markelo

 

Maar wij hebben ook goed nieuws hoor!! Dunja is tevreden in slaap gevallen op weg naar haar nieuwe huis en heeft kennis gemaakt met de poes...het huis en de omgeving!

Eet goed en slaapt lekker aan de voeten van Ed en Els.....want more can we wish?


Dag 49 31-03-2011

Na de dag van gisteren zijn wij blij dat het vandaag een nieuwe dag is...gisteren hebben wij ons toch wel zorgen gemaakt over de Spice Girls.....Djé-Djé voelde zich in de ochtend echt beroerd...overgeven en diarree..wij hebben dit even aangezien maar hebben toch besloten de DA te bellen en zij moest toch komen....dus samen met Albert naar de DA, daar aangekomen was ons besluit toch de juiste. De andere dames waren inmiddels opgeknapt maar toch een dag rust ingelast, en alle bezoek afgezegd.

Geen verjaardag vieren voor ons, en Acun, maar dat hebben wij vandaag wel ingehaald.

De spice girls lieten ons vanochtend al zien dat ze er weer zin in hadden en inmiddels zijn het weer brekers en slopers geworden, alles wordt uit de kast getrokken om de "leukste" te zijn..gelukkig maar! Ook Djé-Djé doet weer volop mee! wel hebben wij ze ook vandaag binnen gehouden, en enorm veel met ze geknuffeld en gespeeld, wij hadden ons deze dag anders voorgesteld maar de gezondheid gaat boven alles en aangezien het hier vrijwel de gehele dag heeft geregent, vonden wij het geen goed idee om ze dan de natte buitenwereld in te laten gaan....dus hebben wij binnen leuke dingen met ze gedaan, en de dames vonden het geweldig!

 

 

Acun heeft ook meerdere malen weer met de Spice Girls gespeeld en toch weer de melkbar even opengesteld voor de hongerige dames......het doet ons al zeer als wij ernaar kijken als die jawsmondjes om de tepels gaan maar Acun draagt het allemaal alsof het helemaal niet pijn doet...

 

Dan is het genoeg en gaat ze weer alle speeltjes tevoorschijn halen en daagt ze de D-Clanners uit tot spelen, nu dat wordt volop gedaan. De dames hebben inmiddels ontdekt dat de frontjes van de lades....eraf gehaald kunnen worden, en dus was het de gehele dag door de frontjes er weer aan zetten....oeps baasjes....we hopen dat bij jullie de ladekastjes wat hoger zitten....

 

Maak de borst maar nat! want ook de vloerbedekking is aan de beurt nu.....de gaten zitten erin nu...en het lijkt er een beetje op dat wij een soort van Cuandotjes erbij hebben....de hele bench wordt uitgegraven....ze willen graag op reis zo lijkt het...nu dat gaat voor Djill morgen gebeuren....Els en Ed bijten het spits af.....en wij zullen dus morgen afscheid gaan nemen van Djill-Dunja of DRACC's Clan...de voorbereidingen van alle papierwerk is in volle gang...vanavond gaan wij haar nog even heerlijk knuffelen en vertellen hoe ze zich moet gedragen....zou het helpen?? ach wij weten zeker dat Els en Ed al het mogelijke zullen doen om haar een geweldig leven te zullen gaan geven....maar het doet wel een beetje pijn als wij eraan denken.... Morgen de laatste foto's en dan is het zaterdag als de rest gaat uitvliegen....op naar een nieuw begin bij de nieuwe baasjes......en wij.....kunnen nu al gewoon zeggen het was fantastich dit weer te mogen doen......wij hebben genoten van de zorg en de liefde die wij de dames hebben mogen geven, maar ook zeer zeker terug hebben gekregen, mooie momenten van volledig op je vertrouwen.....kortom these girls are deep in our hearts!

 


Dag 48  30-03-2011

Vandaag is er Ruhe en Feiertag bij Albert en Rene en de spice girls

Geen foto's gemaakt...computer gaf weer problemen en de puppen zijn vandaag ook niet naar buiten geweest, gisteren gaven Djill en Djoo al aan niet lekker te zijn maar vanochtend gaf ook Dje-Dje aan niet goed in orde te zijn, wij hebben ze daarom vandaag lekker binnen gelaten en toen vanmiddag de regen met bakken uit de hemel kwam zijn wij zelf ook maar even lekker gaan slapen....de dames zijn nog steeds rustig en wij hopen dat ze snel weer de oude .....brekers worden......Helaas geen leuk begin van de achste week...maar wie weet kunnen wij morgen beter nieuws brengen.

Vanavond gaan wij samen een glas heffen op de verjaardag van Acun, en morgen zullen wij ook haar wat extra in het zonnetje zetten.

Nog één foto van gisteren....Acun en haar Speel maatje..Djane