Oudduitse Herder kennel Of Dracc's Clan

 

 

WEEK 3

DAG 21 01-03-2011

En alweer is er een week voorbij gevlogen....

voor wie wil....kijken...naar een heel kort filmpje.....klik op hier, en kijk even bij kyrah haar weblog!

De nageltjes zijn geknipt bij allemaal....dit moet je echt doen als ze in slaap zijn...want als de dames hun schoonheids slaapje nog niet goed uit hebben geslapen.....pffff het zijn wel echte dames (sorry!)...wat kunnen ze gillen.....afijn stembanden zijn in orde.

De puppenmelk is geen succes...ze likken een keer door het schaaltje en halen vervolgens hun neus op.....hebben wij dit niet eerder gehad?? even de A- en B-clan map erbij gehaald, en jahoor hetzelfde merk....en dezelfde periode.....gaan morgen ander merk halen, eens kijken of het daar aan ligt...of de melk van Acun is gewoon te lekker...want oooh ooh ooh wat kunnen de dames drinken bij Acun.

Vandaag zien we echt dat Acun meer bij ons wil zijn, wel wil ze direct naar de puppen als daar dreigt een "watersnood" van plasjes...of wanneer de lucht die je tegemoet komt als je de garage in loopt...te ernstig wordt......dan vliegt Acun naar haar puppen en wordt eerst alles weer schoongelikt...

Vanavond moest de D-Clan er weer aan geloven....portret time....mmmm zoals wij al eerder schreven zijn wij daar niet zo heel gek op....maar is toch redelijk gelukt. Acun pal naast de plek waar wij het gaan doen...en dan maar raak schieten....

Morgen gaan wij verder in week 4...de aanvangsweek voor de kennismaking van de nieuwe baasjes van de D-Clan....aan de reacties te merken kan bijna niemand meer wachten......ze worden ook erg leuk nu!

Nog even mensen...en dan.....snuif snuif snuif


DAG 20 28-02-2011

Gisteren avond was daar de wekelijkse controle weer van kraamhulp Dianne, en dat wer natuurlijk weer een feestje. De Clan wordt eerst verwent, en toen werden de ladies verwent, voor alle vier een knuffelbeer, en voor Acun een knuffelschaap...waar ook nog een geluid uit komt...nou daar doe je Acun een enorm plezier mee...hier ermee dacht ze en nam hem snel mee naar de puppen...we wachten er nog even mee maar binnenkort mag hij mee de werpkist in! kijken hoe het spul erop reageert...

 

Wat een rust heerst er vandaag bij de clan thuis...het was alsof ze allemaal een rustdag hadden genomen, ook Cassy Cuando en Djarré namen het ervan, de dag begon vol vuur, want ooh ooh die ochtend wandelingen zijn iedere dag weer een feest. Cuando neemt daarin het voortouw en Acun geniet enorm mee...de twee feestbeesten rennen dan de auto uit en gaan ff los van god..Djarré springt nog een keer de auto in en zoekt haar bal.....te laat Djé die heeft Cuando al lang mee genomen.....maar niet voor lang zie je haar dan denken...gna gna ik krijg hem wel!! Cassy is 's Ochtends niet zo heel aktief, komt als een stoom treintje op gang! Thuis gekomen zijn de D-clanners inmiddels ook wakker en roepen om hun moeder....honger!!!!

 

Acun neemt eerst zelf haar eten en schiet dan als een speer de werpkist in die eerst wordt schoongemaakt, en dan worden de puppen schoon gelikt en pas dan gaan ze liggen voor het ontbijt. De rest van de ochtend is het genieten van

 

rust...spel...rust...eten...en weer rust, maar ook Giny valt het op dat het hele spul een rustdag heeft...of is het stilte voor de storm? Vanavond gaan we de nageltjes weer even knippen..en daar zal Acun weer blij mee zijn! Vanavond viel het ons op dat het opvoeden gaat beginnen, Djoo en Dje-Dje vielen de melkbar iets te snel en te hard aan....een diepe grom van Acun was hun antwoord....en Acun zette even haar bek rond de twee koppies...die heel snel rustiger aan gingen drinken...

 

Giny had haar eigen middag relaas met de D-clan, ze heeft wel weer mogen genieten van de D-clan lees maar:

 

28 februari

 

Vandaag was het waarachtig een hele rustige dag in de werpkist. Een beetje teleurstellend voor de kraamverzorgster, want die had actie verwacht.

Niets van dat alles dus, af en toe een kreuntje, piepje, gilletje, plasje of poepje. Oh ja bij dat laatste gauw de pup opgetild en op de krant gezet. Want jong geleerd, oud gedaan.

Maar het blijft allemaal vertederend. En af en toe een pupje op schoot en lekker knuffelen is ook niet verkeerd.

En is het niet zo dat het vaak stilte voor de storm is?

Als Acun even langer van huis is om de poten te strekken en even lekker rond te rennen met de rest van de clanners, komt er zowaar weer beweging in de kist.

Dje Dje, Djill, Djoe en Djane, allemaal beginnen ze te gillen om mams, ofwel de melkfabriek.

Dus dan toch maar even de spekjes en de aardappels die deel uit maken van het diner van René en Giny, op een klein vuur gezet en op de kop in de werpkist.

Actie, heerlijk, kan de kraamverzorgster toch nog even genieten van wat onbenullige huppelpasjes, elkaar in de staart bijten, of gewoon maar boven op elkaar te gaan liggen.

Maar ach wat geeft het, donderdag komt er weer een dag voor de kraamverzorgster en dan zijn ze al weer 3 weken geweest en vast heeeeeeeel erg actief.  

 


DAG 19 27-02-2011

De ruimte bevalt goed, de puppen zijn ineens veel aktiever en ook Acun heeft haar 24 uurs diensten weer opgepakt zo lijkt het, wel gaat ze nu heel graag mee wandelen en neemt ook haar eigen rust erg goed! Cassy blijft de wacht houden..liefst ook dag en nacht...maar we wachten nog heel even..Cuando heeft de puppen al ontmoet....ineens zien wij hem oog in oog staan met de puppen.....druk kwispelend, maar Acun...die gromde hem heel resoluut weer de garage uit....

 

Acun ligt erg graag in de werpkist languit te slapen, of ze gaat voor de werpkist op de dikke kussen liggen...of ze lounched lekker op de bank in de garage, maar ook komt ze nu in de avond regelmatig weer even op de bank liggen.

 

De puppen gaan geweldig leuk met elkaar om nu, regelmatig happen ze elkaar nu in de staarten, en ook het bekvechten is begonnen. Acun vind dit helemaal geweldig, en regelmatig slaat ze met de poot op de grond om de puppen uit te dagen, komt er een reactie...dan gaat het hele koppie van de D-clanner in haar bek, en Acun ligt dan echt te kwispelen.

 

De D-clanners zelf zijn ook goed in het gebruik van de voorpootjes...en hoe meer ze dit doen hoe meer Acun ook wil spelen...dat belooft nog wat....erg leuk! wij kijken naar dat soort momenten uit! maar gelukkig hebben wij nog een paar weekjes voor de boeg.

 

 

 

 

 

 

De nachten zijn heel erg rustig, dit komt mede door de zorg van Acun, want na een diepe zucht slaapt zij vervolgens de hele nacht bij haar puppen.

 

Vanochtend melde Acun om half 9 dat het toch wel tijd voor een ontbijtje was...OK Acun wij gaan even plassen en dan eten, nog even weer bij de puppen en daarna zijn wij naar het bos geweest, de hele Clan was door het dollen heen, zo ook vanmiddag...toen de regen weer over ging in sneeuw......Thuis gekomen is het in één streep terug naar haar puppen, en dan is de rust er weer.

 

 

 

 


DAG 18-26-02-2011

De puppenren staat...werpkist is uitgebreid en wow wat een ruimte, de puppen moeten nu echt moeders gaan zoeken, en Acun kan rustig weer een plek uitzoeken waar ze wil gaan liggen. Iedere keer weer is dat een mooi gezicht, al piepend lokt Acun ze naar een plek zodat ze allemaal in die hoek zijn en dan springt ze er voorzichtig overheen om in de andere hoek haar eigen plekje te kunnen creëren.

De D-clan dames groeien goed door, en tijdens de eerste nacht in de grotere ruimte hebben ze het goed naar hun zin gehad. Acun was weer de trouwe moeder zoals wij inmiddels van haar gewent zijn, heerlijk languit liggend bij haar puppen en iedere keer weer worden de plasjes en poepjes opgeruimt door Acun, je hoort aan het gekerm van de puppen dat er weer één aan een "poetsbeurt" toe is.

Je ziet als ze niet slapen dat ze veel beweeglijker worden, het waggelen gaat langzaam over in lopen, en Acun kijkt haar ogen uit...oooh das leuk zullen we gaan spelen....en regelmatig slaat ze voorzichtig met een voorpoot tegen de puppen aan...

De puppen ontdekken ook steeds meer en meer elkaar, en hun moeder, maar ook ons.

 

Ze nemen je heel goed waar doormiddel van hun neusjes, en komen dan kwispelend naar je toe, heerlijk omdat weer mee te mogen maken.

 

De oogjes zijn nog steeds iets blauwig, maar binnenkort zullen ze steeds meer en meer gaan zien. De koppies komen al omhoog als wij langs de puppenren lopen, zo van heee euh wij liggen hier hoor! kom je nog ff knuffelen...

iets wat wij dan ook heel graag doen. Maar op gezette tijden is het ook gewoon rust, en dan ligt Acun heerlijk te pitten bij de puppen en net als vanmiddag lag René in diepe rust voor de werpkist...


DAG 17 25-02-2011

Vannacht was het de beurt van René om bij de puppen te slapen........en ooh wat was dat weer gezellig! Niet al te laat erin, want daar houden wij ons nu wel aan..rond half 11 gaat de hele clan er nog even uit, en dan gaan de luiken dicht hier..rust, ook omdat door de week de wekker hier wel weer om kwart voor zes af gaat, en wij wel fris en fruitig op het werk moeten verschijnen...maar de nacht was er één uit het boekje.

Acun kroop gelijk bij de puppen in de werpkist, wij konden aan haar zien dat ze eigenlijk meer ruimte wil hebben, de puppen worden groter nu en ze gaan lopen, dus ook veel sneller bij Acun die dan nog niet goed heeft bepaald hoe en waar ze het beste kan gaan liggen...maar na wat draaien lag ze uiteindelijk heerlijk bij haar kroost. Die lieten zich  "vollopen" aan de melkbar en zo kwam daar na een paar minuten ook algehele rust....met af en toe een kerm, een geeuw een piep en al wat er zoals voor geluiden hoorbaar zijn....Acun haar ademhaling was zo mooi rustig dat ook René heerlijk in slaap viel...02.00uur lebber de lebber.....hee Acun what's up?? ooh niets baas, maar euh kijk eens in de werpkist......ooh geweldig Acun....de D-Clan had party time....elkaar in de staart bijten, oortjes happen, likjes geven....helemaal geweldig om ze zo bezig te zien...dus maar ff een kwartiertje naar zitten kijken..lees genieten.

Toen kwam er weer de rust...moeders er weer bij in, en jahoor heerlijk sabbelen.

Acun maakt Rene vervolgens om half 6 weer wakker..nee Acun nu ff niet...maar de wekker verstoorde deze prachtige nacht door echt wel af te gaan...

Morgen weer nieuwe foto's...vandaag maar één, maar wel een hele mooie..jammer dat Djill er niet p staat...die lag heerlijk te pitten achter de ruggen van haar andere zussen..morgen weer meer Djill

 


DAG 16 24-02-2011

Gisteravond was er weer controle...jawel Dianne kwam het kleine mooie grut weer controleren...en als je het ons vraagt...heeft zij weer genoten. Voor Albert was weer gezorgt....weer krijgen wij een heerlijke maaltijd..hahahaha pfff wat zullen wij tonnetje rond zijn als deze weken afgelopen zijn....Acun vond het prachtig dat Dianne er was, natuurlijk wordt er eerst heerlijk een pensstaafje gegeten..want Dianne komt nooit met lege zakken..en de complete clan weet dat als geen ander...

 

Ook Dianne had haar fototoestel meegenomen, en dus werden er weer veel foto's gemaakt...gelukkig!! hahahaha Wij genieten enorm als wij zien dat Dianne het naar haar zin heeft samen met Acun en de puppen...

 

Als Dianne naar huis gaat, begint het zowaar te sneeuwen in Markelo....brrr eigenlijk hoeft het van ons niet meer zo, maar toch als wij dan vanmorgen wakker worden en de wereld is weer prachtig wit besneeuwd...is het toch wel weer mooi! De puppen hebben een voorbeeldige nacht gehad, Albert heeft zijn eerste nacht door kunnen slapen....toppie! En ook de ochtend zelf verloopt rustig.

Dan is daar de middag....en Yess Giny komt....de Clan weer helemaal blij, Giny heeft haar eigen relaas van vanmiddag gemaakt.....lees zelf maar hoe haar middagje Clan er heeft uitgezien!

24 februari  

“Woef, Giny, doe gauw de deur open, want mijn tepels beginnen zo te jeuken”

Zo snel als de wind loopt Acun naar de pupjes, Giny nauwelijks de tijd geven, om het hekje open te doen. De nood is wel heel hoog ofwel voedertijd.

 

 Met een diepe zucht vlijt Acun zich neer in de werpkist. `Aaaaaaaah, heerlijk, de druk op mijn tepels wordt minder`. `Waf, woef, niet zo hard trekken Djill`. Ik weet wel dat je maagje knort, maar je komt niets te kort hoor.`

 

 Een half uurtje later, ligt het kleine grut in diepe slaap verzonken, met af en toe gestrekte pootjes, kreuntjes, scheetjes, vanwege de dikgevreten buikjes`.

 

Ondertussen plaudert Giny in het Duits met Ortrud, die ook heel benieuwd is hoe het gaat met het kleine grut. Want papa Xandor vom Altdeutschen Eck is natuurlijk nieuwsgierig wat hij samen met Acun tot stand heeft gebracht.

 

 Maar Giny kan niet zo heel lang plaud´rn met Ortrud, want vanuit de werkkist, wordt het gekreun en gesteun steeds luider. Onvoorstelbaar zo veel lawaai dat kleine grut kan maken.

Toch maar even een kijkje nemen bij het spul dat steeds harder begint te krijsen.

Nou…….. mensen, die stank die van dat kleine grut afkomt, niet te harden. De een begint nog harder te stinken dan de ander. Djill gaat er zelfs al bij staan. Ondertussen is Acun druk bezig het kroost te bevrijden van de piepkleine keuteltjes. 

`Kom Acun, wil je even de bek spoelen met wat water`, vraagt Giny.

`Waf, woef, blaft Acun, nee hoor nergens voor nodig, het stinkt misschien, maar het is smaakloos.

 

 Djill. Djoo, Dje Dje en Djane, zoeken ondertussen de beste positie om na al die inspanningen weer in slaap te doezelen. Dat gaat niet van een leien dakje, want hier en daar wordt er toch echt strijd geleverd om de voorpoten van Acun. Die kun je namelijk zo heerlijk als kussen gebruiken. 

Als dan na verloop van tijd de een na de ander wakker wordt, blijkt Djill niet alleen  al 4 pootjes te strompelen, te kunnen grommen, maar is ze net als haar zusjes, ook heel erg bedreven in het rollebollen.

 

 

Acun die alles bekijkt vanaf een afstandje, heeft af en toe een diepe rimpel boven de ogen, zo van, jullie doen je best maar. Nu even niet, waf, woef.


En alsof al deze foto nog niet genoeg zijn is er nog een prachtig nestje....in het zuiden van het land waar ook onze aandacht op gevestigd is..jawel Faiza en Cuando zijn de trotse ouders van de Bee-Gees...ofwel een prachtig trio...Bruce Bono en Björk, meer weten over deze prachtige puppen kijk dan bij de Toeties op hun site en klik op de foto om bij de site van de boys en hun honden te komen:
OF HILVER FOREVER


DAG 15 23-02-2011

De eerste wormkuur is genomen...en geen van de Girls heeft er last van....helaas geen foto's daar René vanochtend voor dag en dauw al weg moest en Albert dit alleen heeft gedaan. Ze slokten het gewoon door, alsof het een traktatie was......oeps worden dit dan smeervarkentjes??? zouden ze teveel naar het baasje van Havar(ken) hebben geluisterd?? nee vast niet, maar er was volgens de dames niets vreemds aan. Ook Acun een kuurtje gehad, dus we kunnen er weer tegenaan.

 

De dames gaan elkaar ontdekken, slapen nog steeds veel maar er komt steeds meer beweging! Ze gaan opkijken als wij langs lopen, en als we bij de kist gaan zitten.

 

Acun heeft vandaag voor het eerst duidelijk gemaakt dat ze niet alles leuk vind hihihihi maar het was niet iets wat indrukt maakte..Djoo ging gewoon door met plagen...afwachten hoe dit verder zal gaan. Cassy kan nu bijna niet wachten...ze grijpt alle mogelijkheden aan om maar door het hekje heen te kunnen....we moeten echt opletten, samen met Cuando stond ze vanavond ineens toch bij de werpkist....oeps, en Acun had het gelukkig even niet door......we wachten er nog even mee maar deze week zullen wij de kennismaking gaan laten plaatsvinden.

 

Kortom we genieten verder en de puppen blijven goed groeien, wij leten er wel op dat Acun wel af en toe bij de puppen weg gaat. Want zo af en toe moet de melkbar ook even dicht kunnen.

 

Djil ligt het liefst onder de achterpoot van Acun.....je ziet dan alleen het staartje en een pootje heen en weer wiebelen.....maar het lukt haar iedere keer weer om daar heerlijk te gaan liggen