Oudduitse Herder kennel Of Dracc's Clan

WEEK 2

DAG 14 22-02-2011

Weer een week voorbij....waar blijft de tijd? Vandaag hebben de puppen Ruhe Tag!...wat een rustige dag, wel iedere keer blafgeluidjes..alsof ze het ontdekt hebben, er wordt veel geknuffeld door Acun die haar taak als moeder ontzettend serieus blijft nemen...het liefst blijft ze bij de puppen, heel af en toe vinden wij haar voor de werpkist, maar het liefst ligt ze erbij in en slaapt heerlijk bij haar kroost. Het mooie is als de puppen wakker worden, dan worden ze gelijk geïnspecteerd door moeders en menig likje om het koppie wordt gegeven, de puppen gaan ook terug likken en zijn helemaal verzot op Acun haar oren, met name Djill kruipt er het liefste helemaal tegen aan en hapt er voorzichtig in...alles mag van Acun ook lekker bij haar bovenop de rug gaan liggen vinden ze heerlijk, en onder de staart ook zo'n favoriet plekje, Acun maakt handig gebruik van de stangen in de kist...haar poten worden er regelmatig op gelegd om de puppen ruimte te geven zodat ze lekker tussen haar achter poten willen liggen.

 

Vanavond werden wij weer verrast door overheerlijke erwtensoep van moeders van den Brink...zo hee nu hebben wij krampen...en niemand die er is om de buiken te strelen .....

 

morgen weer meer, wij gaan lekker vroeg naar bed, moeten morgen weer vroeg eruit, lekker door de vrieskou met de clan. Cassy heeft de taak op zich genomen om de ingang naar de werpkist te gaan verdedigen, alles wordt door haar gecontroleerd en het is net of Acun een soort compromis heeft gesloten met Cas...als jij nu daar gaat liggen...dan heeel misschien mag jij als eerste aan mijn puppen ruiken....en heel misschien wel likken...als je lief bent.

En lief zijn dat is Cassy momenteel echt...ze wijkt niet van de garage af.....stel je voor, Cuando en Djarré hebben het beter voor elkaar....heerlijk lounchen op de bank.....

 

De D-clanners hebben ook gelounched vandaag...op het dikke kussen, waar ze heerlijk in weg zakken, maar ze genieten overduidelijk!


DAG 13 21-02-2011

Wat een plezier gaan wij nu krijgen, de oogjes zijn bij allemaal open gegaan, en het lopen..lees waggelen gaat steeds sneller en sneller, ook de blafgeluidjes gaan nu komen, en die snuif geluiden van de neusjes zijn geweldig om te horen. Vandaag moest er weer gewerkt worden..door zowel Albert als René.....maar wie is er dan bij de puppen....nu een betere oppas kunnen wij ons niet indenken....Giny van Kyrah is dan de hele tijd bij de puppen....en als Giny niet kan dan wil ook Ma van den Brink heel graag haar steentje bij dragen..en dus was het vanmiddag tussen 15.00 en 17.30 feest voor de Clanners en de D-clan, want niet alleen de puppen worden getroeteld door Giny..nee ook de Clanners zijn helemaal blij als Giny voor de deur staat. Acun vind haar helemaal top en ook Cuando loopt met haar weg...by the way René ook want ze kookt ook nog eens heel lekker...zo hebben wij al samen Goulash gegeten en vandaag heerlijk gestoofd rundvlees met rode kool.....ooh zo lekker!

Giny maakt ook hele mooie foto's en dus zouden wij willen zeggen...kijk en geniet mee, misschien kan Albert later vanavond nog een slideshow maken maar helaas mensen..ik kan veel maar dat niet...sorry

 

 

 

 

 

 

 

 

Dus...ff geduld voor misschien nog wat meer.....ik zal Albert heel lief aankijken...ik weet alleen niet of het helpt... 

 


 

En ja hoor dat lieve kijken van René heeft geholpen !!!!!

Want ik( Albert ) heb de slideshow in elkaar gezet.

Wij wensen jullie veel kijk plezier.

PS: De geweldige foto's van deze dag zijn gemaakt door Giny !!

neem ook eens een kijkje op haar site , is zeker de moeite waart!!

klik hier


DAG 12 20-02-2011

Weer een heerlijke nacht achter de rug, Acun is twee keer een uurtje bij René op bed gekropen, zo van hee baas jij ook hier?? gezellig ik kom even lekker tegen je aan liggen. Maar na enige tijd was het toch weer de plicht die haar bij haar puppen deed gaan liggen. De D-Clan blijft goed groeien...en jahoor de oogjes gaan open! Als jullie goed kijken dan zie je dat op de portretfoto's die wij vanochtend hebben genomen. De dag was een dag om niet te vergeten, heerlijk relaxed en echt genieten van het hele feest rondom de D-Clan.

 

 

 

 

Het maken van de portretfoto's was zo gepiept, alleen Djoo had er geen zin in om stil te blijven liggen, die vond het tijd voor heel andere dingen, Djé Djé en Djill ging goed en Djane ging er gewoon voor liggen..zo goed mannen?? wat een lekker eigenwijze pup kan dat zijn! heerlijk

Acun is natuurlijk even mee geweest voor een lekkere wandeling die deze ochtend erg koud verliep, maar het zonnetje was erbij dus helemaal goed. Cuando vind het heel erg fijn dat Acun er weer bij is met wandelen, je ziet hem genieten. Maar ook Djarré vind het weer geweldig alhoewel zij wel even iedere keer in haar voorpoten wordt gebeten als ze niet snel genoeg weer bij de hele clan is.....ach heeft ze Acun zelf aangeleerd....dus...hihihi

De middag waren wij zonder Albert die moest werken..maar oooh wat hebben wij weer genoten...neee niet van het feit dat hij er niet bij was...dat is natuurlijk best een gemis, maar gewoon van de rust, en de puppen gaan langzaam aan ook lopen, heel wankel zie je de eerste voorzichtige stapjes komen, en als ze dan de geur van moeders in hun neusjes krijgen dan kunnen ze ineens veel sneller lopen....Acun moet er nog wel even aan wennen dat ze al zo snel worden...als het zo door gaat moeten wij de ruimte gaan vergroten, zodat ze nog wel heerlijk een plekje kan zoeken om te gaan liggen.

 

Tijdens het eten kroop Acun ineens weer op de bank om even lekker te dutten tegen de kont van haar moeder, ook daar komt dus weer de rust terug. Als de puppen dan gaan piepen, zie haar luisteren...is het ernstig? of kan ik nog ff blijven liggen?? Haar instinct zegt dan toch dat ze moet gaan kijken........prachtig om te zien!

 

Kortom lieve mensen...wij genieten, voor het bezoek is het nog even afwachten maar wij hopen dat iedereen de foto's als alternatief kunnen aanvaarden?

 

 


 

DAG 11 19-02-2011

Zo hee wat een lekkere rustige en vooral lange nacht.....rond half 11 gingen hier de lampen uit, glas drinken mee en nog ff een boek lezen..maar de ogen vielen dicht...

En Acun en de D-Clan....ook daar gingen de oogjes bij dicht...even is René rond 05.00 gaan kijken waarom er één van de puppen...Djill, lag te piepen....ze was op de rug van Acun gekropen en zat bijna klem....dus even weer op een veilige plek gelegd, snel weer het bed in gekropen om vervolgens om 07.00uur door Albert gewekt te worden.

Acun en de Clan samen een plas laten doen en zelf een bakkie genomen, rustig aan beginnen, en dat beginnen heeft René bij de puppen gedaan, heerlijk languit erbij liggen, kijken, genieten, observeren, en.....sorry lieve mensen ..knuffelen en puppy snuiven.... ooh wat een voorrecht hebben wij toch.

De rest van de dag zien wij dat er bij Acun ook een ritme komt dat ze de puppen niet meer de hele tijd de gelegenheid geeft om maar aan de tiet te hangen hihihi

De bar is closed...zal ze wel gedacht moeten hebben..vanmiddag was ze regelmatig op haar dikke kussen net voor de werpkist te vinden, heerlijk languit in rust...en de puppen, die volgden het voorbeeld door languit in de werpkist te liggen.

Wij hebben onszelf even een rustdag gegunt, en hebben samen met Dianne even lekker van het hele spul kunnen genieten. Morgen komen er weer nieuwe foto's op de site, voor nu hebben wij deze mooie foto...een dikke vette HI-FIVE van de D-Clan en tot morgen!!! Lieve groet van ons allemaal! 


 


 DAG 10 18-02-2011

De rust lijkt wedergekeerd, gisterenavond en vannacht hebben wij Acun op gezette tijden even bij de puppen weggehaald, en afgeleid, zolang wij met haar bezig zijn met spelletjes en de bal is alles OK, maar o wee als wij gaan zitten om bijvoorbeeld een bakkie te doen...zoefff naar de puppen, maar het drinken wordt minder krachtig nu. 

Vannacht hebben wij samen bij de puppen geslapen, de Clan achter het hekje, want Acun wil de Clan nog steeds niet te dicht bij haar puppen hebben, de enige die over het hekje mag kijken is Cuando...maar niets houd hem tegen hoor, hij springt gewoon voorzichtig tegen de kennel op en kijkt dan net over de rand van het kleed, naar de puppen en Acun, dat vind ze goed, maar zodra Cassy dit probeerd komt er een diepe grom...opzouten Cassy...deze zijn van mij! Djarré hoort alles maar blijft op gepaste afstand. Geniet wel van Acun als ze in de woonkamer komt, en mee gaat wandelen. 

De puppen zijn vandaag minder veel aangekomen en de buikjes zijn weer ontspannen. 

De druk is eraf..mag ook wel na al dat wrijven en strelen...ze zouden er verslaafd aan worden, de poeppies zijn weer op gang gekomen en wij hebben de rest van vandaag weer rust in de werpkist.  

 

Morgen willen wij weer proberen om een slideshow van foto's te plaatsen, maar vanavond gaan wij even samen genieten van de rust en knuffelen er samen maar weer eens lustig op los hihihi zijn er nog jalourse mensen??? hihihi

 


DAG 9 17-02-2011

Na een zeer onrustige nacht, waarbij er veel gepiept werd, en Albert dus weinig slaap heeft gehad, begon de dag rustig. Echter aan het einde van de ochtend werden de puppen weer onrustig, het leek alsof ze niet goed van hun ontlasting af konden komen. Acun bleef likken en er kwam niet echt rust, wel als Albert de puppen in de hand nam en zachtjes over de buikjes wreef. Toch de DA gebeld, even aankijken en als je het niet vertrouwd, dan weer bellen, en dat gebeurde helaas dan ook. Djoo....de dikste van het stel, had de meeste last, maar even later begon ook Djé-Djé te kermen...en echt dat gaat je door merg en been. René ondertussen als een speer naar huis, éénmaal thuis was er weer wat rust maar wij vertrouwden het niet...DA gekomen en alle puppen onderzocht.....ze drinken te veel....Acun doet te veel haar best....

De buikjes zijn zo vol omdat Acun ook maar blijft liggen...advies om haar op gezette tijden toch wat meer bij de puppen weg te halen...ze worden nu zo krachtig, dat ook het zuigen enorm krachtig gaat en ze dus de buikjes overvol zuigen. Wij zonden gisteren de gewichten al behoorlijk en ook vandaag is de D-Clan weer behoorlijk aangekomen.

 

de 1500gram grens in in zicht.....ook Djill gaat richting de 900gram...Acun is dus in de namiddag mee geweest naar het bos samen met de clan, en heeft daar kunnen genieten van een wandeling, waarbij ze weer als vanouds voorop liep.

 

 

Giny heeft vanmiddag toch nog mooie foto's gemaakt deze zullen wij als alles weer helemaal tot rust is hier op de site plaatsen..maar voor vanavond even wat rust...vroeg naar bed en morgen weer vol goede moed aan de bak!


DAG 8 16-02-2011

De nachten blijven rustig verlopen, om de beurt slapen wij bij de D-CLAN en Acun, de rest van de Clanners.....ooh ooh die raken nu toch ook wel heel verwent....liggen bij degene die in het "grote bed" slaapt...en jullie kunnen wel raden wat er dan gebeurd...Cassy moet over een poosje afkicken...maar ook Cuando...normaal ligt hij 5 minuten te genieten maar nu, is het heel normaal dat wanneer de wekker gaat om 06.00uur dat hij nog steeds op dezelfde plek ligt..kijkt eens op zo van he joh druk die knop eens in....dat gerammel....

Met de D-ees gaat het goed, ze groeien echt heel goed door, en ze zijn steeds meer in aktie met hun neus, je ziet en hoort ze snuiven, als Acun de kist weer in duikt, en Acun merkt dat weer aan de snelheid waarmee ze bij haar zijn, ze weet ze mooi te foppen door dan weer snel naar de andere kant te springen. Daar nesteld ze zich dan lekker makkelijk en maakt zichzelf even schoon, en vervolgens zijn de puppen dan weer bij haar. Ze blijft ontzettend goed moederen.

 

 

Wel mocht ze vanmiddag even lekker de tuin in met de Clan, en dan speelt ze heel graag met Djarré.

De puppen gaan ook pogingen wagen om op de pootjes te blijven staan, iets waar Djill het meest ver in is, zij staat echt letterlijk te drinken aan de tiet.