Oudduitse Herder kennel Of Dracc's Clan

 D-Clan Week 1

Dag 7 15-02-2011

Vandaag alweer één week oud....waar is die week gebleven??? door al het geknuffel en bewonderen zijn wij het besef van tijd een beetje kwijt..

Dus is het nu toch echt wel een beetje tijd om ze voor te stellen, wij hebben gewacht met de "portretfoto's" omdat wij dit zelf niet het leukste vinden, omdat de moeders er meestal niet de lol van inzien. Acun gaf de eerste dagen aan dat ze het heel onplezierig vond als wij een pup even bij haar weg haalden om het bijvoorbeeld te wegen....dus hebben wij even gewacht, maar hier is ie dan "de Voorstelronde"

We beginnen bij de eerst geborene Djé-Djé

geboortegewicht 554gr  weegt nu ruim 1100gr

 

en dan is daar nummer 2 onze DJILL

geboortegewicht 291gr weegt nu ruim 700gr

 

En dan een uurtje later kwam DJOO

geboortegewicht 516gr weegt nu ruim 1100gr

 

En nog een urrtje later was ze daar onze mooie DJANE

geboortegewicht 490gr weegt nu ruim 1000gr

 

Zoals je ziet zijn de 4 dames goed aangekomen....als je daar van mag spreken bij dames??

Ze zijn in ieder geval alle vier ontzettend goed in hun doen! Ze zoemen en piepen en gillen er wat af met zijn vieren...echt meiden, Acun vind het allemaal wel goed, dat geruzie om een tepel, terwijl er genoeg zijn...ze reageerd alleen als er echt iets is, wij vertrouwen inmiddels ook volkomen op Acun, die echt alles zelf regelt, waardoor er ook een enorme rust hier in huis heerst. Morgen beginnen wij met week 2...en dus sluit hier alweer een hoofdstukje D-clan......wat is het weer een bijzondere tijd!


 

Dag 6 14-02-2011

Het klinkt misschien wat afgezaagd, maar het gaat gelukkig helemaal goed! Acun is gisterenavond even uit de werpkist geweest, 2 tellen lag ze als vanouds op de bank maar bij het eerste geluidje van de puppen, vloog ze als een speer terug naar haar kids.

Ze blijft haar 24uurs dienst aanhouden, slaapt heel rustig samen met haar puppen die groeien als kool. Pfff ook little Djill is niet meer zo little....en is een pittige dame! Wij doen niets anders dan kijken kijken en nog eens kijken..knuffelen er heel wat af..

 

Vandaag had Albert zoiets van, nou Acun heel even je zinnen verzetten, en dus heel even een ommetje met haar gemaakt op de voor ons zo fijne plek...de dingspelerberg, even geen puppen, even gewoon Acun, en ze vond het geweldig! Ze genoot, al was het maar een klein kwartiertje, gelijk weer haar zo geliefde bal in haar bek, en als vanouds weer helemaal op Albert gericht, kortom de twee maatjes hadden elkaar weer helemaal voor zichzelf.... 

vanmiddag moest Albert werken en oooooh dat doet zeer als je niet alle uren van de dag bij je pups kan doorbrengen, maar peetmam Giny kwam Albert aflossen...en of ze genoten heeft??? nou daar was geen twijfel over mogelijk, het waren een paar uurtjes maar ook Giny heeft zitten kijken en genieten.  

Het fijne van dit verhaal is ook nog eens dat er dan gekookt wordt...wow wat een traktaties vandaag voor René..dat is wel verwennerij hoor!!! De Clan in de auto gedaan voor hun wandeling en die was ook nog eens helemaal top ondanks de regen. Kortom wij genieten....en Giny? die heeft hele mooie foto's gemaakt van de D-clan... 

 

 


 

Dag 5 13-02-2011

De dag begint heel erg rustig, we worden rond 08.00uur wakker door jawel de wekker.... en niet door één van de clanners die er uit wil of de nacht lang genoeg heeft gevonden, en al helemaal niet door Acun en haar 4 mooie dochters, die de nacht weer geweldig gezellig hebben door mogen brengen met René. Albert zet koffie, laat de Clan een plas doen en komt dan René wakker maken.....maar die merk niets...oeps

Acun jump over hem heen en gaat dan ook een plas doen met Albert, krijgt haar welverdiende eten...en jumpt weer over René heen om maar weer zo snel als mogelijk bij haar puppen te zijn, na de onderhoudsbeurt worden zij weer netjes aan de tiet gedwongen, en Acun heeft weer rust in de tent.

Ze doet het zo goed...het blijft een genot om naar te kijken, hoe ze haar voorpoten gebruik, hoe ze de puppen niet weer te raken met het opstaan en weer gaan liggen...helemaal goed, en dat uit het instinct...wij blijven het mooi vinden dat honden geen boekjes nodig hebben om dit te doen...

Tijdens de ochtend word de D-Clan gewogen en weer is alles goed in gewicht aangekomen! gemiddeld weer zo'n 85gram.  

We gaan de foto's maken van vandaag...en hebben gisteren 4 hartjes gekocht met het oog op Valentine's Day...14-02-2011 

Dus alles zag hier vanmorgen rood! De dames hebben er geen last van gehad...de oogjes zijn nog helemaal dicht, maar de kussentjes werden wel goedgekeurd..wat een heerlijk gekreun toen ze éénmaal lekker hun plekje hadden gevonden tussen de kleine hart kussentjes. We lopen dus een beetje voor op de dag van morgen maar aangezien de eerst volgende update pas weer morgenavond zal zijn, zal niemand dit erg vinden.

 

Wij hebben vandaag een geweldige rustige dag gehad, heerlijk gewandeld met de andere Clanners en zelf gewoon lekker ons ding kunnen doen! Acun hebben wij vanmiddag lekker met de clan weer in de tuin gelaten maar Acun wil het liefst bij haar puppen zijn! Dus na een kwartier had zij het wel gezien en ging bij de achterdeur staan met haar bal in haar bek!! Doe open die deur, ik moet weer terug naar de dames. 

Aan het einde van de middag vonden wij Acun voor het eerst niet bij haar pups maar heerlijk languit, op de bedbank net voor de puppen....10 minuten later toen wij het eten voor de clan gingen klaar maken lag ze alweer in diepe rust bij haar kroost, die weer dankbaar aan het drinken waren......kortom een geweldige zondag! op naar de dag van morgen.... 


 

DAG 4 12-02-2011

Wow wat een heerlijke nacht....na een hele fijne avond met kraamhulp Dianne en Henk, u weet vast wel van havar en shadow, de D-CLAN heeft zich keurig gedragen, moeders heeft heerlijk languit liggen snurken, en de puppen zelf..ooh wat een heerlijk gezoem komt er bij tijd en wijle uit de werpkist, en als je er dan gewoon naast ligt is dat echt genieten.

 

En.....vannacht hebben de puppen ontdekt dat er ook aan de achterste tepels goed wat te halen is....oftewel, de druk is eraf en nu zie je dat ze ook daar willen drinken. Vanochtend hebben wij heerlijk rustig aan gedaan, de boodschappen gehaald, en de dagelijkse dingen even weer gedaan. Dan is daar het bezoek..de tweede kraamhulp komt ook ff checken of alles naar wens gaat..Giny kijkt net als Dianne haar ogen uit...oooh wat zijn ze al groot geworden..jemig dat gaat snel! Ook Giny maakt weer foto's en deze zijn op haar en haar kyrah blog te vinden

 

Acun blijft supergoed moederen, het liefst wil ze het eten en drinken geserveerd hebben in de werpkist....hoezo verwent?? maar goed, ze vind het heerlijk bij haar puppen, en dat is wat telt! De D-Clan groeit geweldig, Djill zit op een gewicht van ruim 435gr, Djé-Djé op 772gr, Djoo op 728gr, en Djane op 689gr.

 

Je ziet ze ook steeds meer niet alleen maar bij moeders aan de tiet liggen, nee ze liggen nu ook heerlijk op hun ruggetjes te genieten, en heerlijk samen over elkaar slapen. Kortom het is genieten!!!

 

Vanmorgen hebben wij weer een paar leuke mooie ontroerende foto's gemaakt.....het is en blijft een schouwspel wat je bezighoud....heerlijk!!!

 

 


 

Dag 3 11-02-2011

De hele nacht is weer rustig verlopen alleen zo rond de klok van 5 werd Albert even gewekt door een gil...nee niet van Djill,

 

alhoewel zij wel behoorlijk lawaai maakt als ze haar zin niet krijgt, nee Dje-Dje was van de "bult" afgerold en kon de weg niet goed terug vinden...nu dat hoor je gelijk....maar nadat ze Acun haar met haar neus gerust gesteld had kon ze de weg terug vinden en was er weer rust.

 

Vanmorgen kreeg Acun bezoek van Ma en Pa van den Brink...traditie getrouw hebben ze dan wat lekkers bij zich en dit keer was dat een echte biefstuk....wow die ging erin! Acun vond het geweldig lekker!! Daarna moest ze echt even uit de werpkist..maar ja...dan moet ze de puppen alleen laten en dat is iets, dat wil ze echt niet....ze heeft zo lijkt het, voor haarzelf bepaald dat ze een 24uur shift heeft. Toch maar even de puppen op de grote kussen gelegt voor de werpkist en zo ging ze er dan toch even uit, maar wel heerlijk languit op de kussen....

 

Ach ze doet het zo mooi! Wel is ze verdedigend naar haar puppen, zodra er iemand even zijn koppie om de hoek laat zien, verstopt ze haar puppen....die zijn van mij, en als je wilt kijken kom dan maar op een later tijdstip terug lijkt ze te willen zeggen. Ze gromt niet, ze gaat alleen met haar kop boven de puppen hangen...rust dat is wat ze heel fijn vind, Albert geniet volop van zijn dame en de 4 puppendames.

 

's nachts slapen wij om de beurt bij de puppen, vanavond mag René weer zodat Albert nu een normale nacht krijgt, René kijkt er naar uit om heerlijk bij Acun en de puppen te mogen slapen, heerlkijk de geluiden aanhoren en toch je rust krijgen! Wat willen wij nog meer? De puppen zijn ook vandaag weer goed gegroeid, gemiddeld zo'n 60 gram.

 

Wel heeft Acun wat last van stuwing bij de achterste tepels, heel vreemd is het dat de puppen uit die tepels dus ook niet drinken, ze heeft geen koorts en geen pijn of roodheid...toch even DA gebeld en hij kwam vanmiddag even kijken, naar de D-Clan en moeders, geen paniek jongens, Acun is niet ziek en heeft geen borstontsteking, dus...komt echt goed, de stuwing gaat verminderen zo lijkt het nu, we kunnen het iets bevorderen door de tepels iets te koelen, dus krijgt Acun special treats van ons. Ze geniet er zichtbaar van en maakt er dankbaar gebruik van!

 


DAG 2  10-02-2011

Een heerlijke rustige nacht hebben wij gehad, de 4 lady's, maken heerlijk zoemende geluidjes en drinken hun buikjes vol, ze zijn alle vier goed aangekomen. Ook Djill doet het goed, het pittige kleine ding, maak je niets wijs! Ze weet heel goed aan welke tiet ze wil zuigen en probeer haar niet naar achteren te leggen....neee daar was ik niet mee bezig..ik ga terug..dus wij laten haar lekker haar gang gaan, maar ook Acun regelt veel zelf. Acun is de rust zelfve, ongelooflijk, misschien raar om dat van je hond te zeggen, maar ze is een topmoedertje, heel relaxed, en niet uit de werpkist weg te slaan. We moeten haar echt roepen en uit de kist weg lokken om haar te laten plassen. Het liefst loopt ze snel naar de achterdeur om vervolgens net zo snel weer naar haar puppen te gaan!, is ze éénmaal buiten dan is ze ook lekker rustig, en geniet wel even van een spelletje met de bal, en even wat andere gedachten maar iedere keer weer snel weer terug...die puppen zijn haar alles. De rest van de clan mag dus nog niet om het hoekje kijken, iets wat moeder Djarré maar wat graag wil doen, zij reageerd erg op de geluidjes die de puppen maken, en snelt zich dan snel weer naar het hekje om te proberen een glimp op te vangen, ze maakt zelfs zachte piep geluiden om de puppen te roepen. Acun is dan erg allert...maar ze wordt milder, we laten haar lekker in alle rust de puppen verzorgen, en we zien wel hoe ze over een paar dagen/weken reageerd...

 

 


Dag 1  09-02-2010

Jawel hier is ie dan! het eerste verslag in het dagboek van de D-Clan

Nadat wij het bed in zijn gedoken hebben wij zelfs nog even kunnen slapen, heel kort maar wel heel bijzonder na zo'n enerverende nacht als de nacht van de D-Clan.

 

 

De dames hebben inmiddels hun namen van ons gekregen:

Teefje 1 : Djé Djé

Teefje 2 : Djill      

Teefje 3 : Djoo   

Teefje 4 : Djane

 

De Portretfoto's volgen nog maar wij willen eerst nog even lekker de rust bewaren voor Acun en haar puppen, dit omdat ze heel erg haar puppen bewaakt! Zelfs haar eigen moeder mag niet in de buurt van de werpkist komen, en dat terwijl zij idolaat is van haar moeder. Cassy is eigenlijk de enige die zij toestaat om even over het hekje te komen kijken, ook Cuando wordt met een grom en een blinkend gebitje "begroet".

Acun is verder de rust zelve, ze geniet ervan, en dat maakt ons echt blij. Onze kleine Acun zoals ze nog steeds genoemd wordt is nu zelf moeder en ze doet het voortreffelijk.

 

 

Met de puppen gaat het prima, ook Little Djill is vandaag aangekomen net als de rest.

De DA is geweest en heeft alle puppen gecontroleerd en is uiterst tevreden! Ook Acun is onderzocht en ook zij kreeg het predicaat Geweldig! Wij hebben wel even staan glimmen van trots hoor..even een woord van dank is wel op zijn plaats in deze....

 

 

Team Dierenartsenpraktijk Riessen....bedankt voor alle hulp! en interesse! iedere keer weer  is niets teveel, ...of `te laat` hihihi Gilles weet wel wat wij bedoelen!

Ook een welgemeend woord van Dank gaat uit naar Dianne en Giny, jullie waren de slagroom op de cake! Thanks for making it more special!

henk bedankt voor de overheerlijke nasi! wij hebben ervan genoten!!!