Oudduitse Herder kennel Of Dracc's Clan

 

 De B-Clan

 

De ouders van dit geweldige nest

Djarré en Ingo

 

 

30-03-2008 B- Clan geboren

 

Donderdagavond gingen de voorbereidingen van start om de B-clan te kunnen verwelkomen. Onze twee hulpen arriveerden kort na elkaar, eerst kwam Yolanda die door Ed werd gebracht en vervolgens kwamen Wira en Albert samen thuis, een warm welkom was er voor de dames van de clan. Een lange gezellige avond volgde en Djarré kon het gelijk weer goed met de dames vinden. Maar Ook Cuando haalde al zijn capriolen weer uit de kast om maar in de smaak te vallen. Volgens ons is dat ook gelukt. Cassy hoeft niets uit de kast te halen, die heeft een natuurlijke charme waar heel veel mensen voor vallen.....gewoon een heerlijke hond.

De vrijdag verliep heel rustig, gezellig en er werd met Cuando en Cassy volop gewandeld. Djarré werd apart uitgelaten om haar niet teveel te belasten, de buik zat haar behoorlijk in de weg. Vrijdagavond werd Djarré wat onrustig, ze wou naar de tuin en graven was de favoriete bezigheid. De nacht is ze bij ons op bed gekropen, en daar voelde ze zich zo goed dat dat haar favoriete plek is geworden de afgelopen dagen.

Zaterdag verliep heel plezierig, wel veel graven en wij hebben erg veel gelachen en plezier beleeft samen aan de clan, lekker gegeten samen en de honden hadden het helemaal naar hun zin, heerlijk relaxed. 's avonds lekker haardje aan en gewoon genieten, lezen slapen en weer eten.....

Zondag begon heel rustig maar Djarré kon het binnen niet meer goed vinden, ze moest en zou naar buiten en wij moesten mee, Cuando en Cassy bestonden niet meer voor haar en regelmatig glipte ze even naar binnen en rammelde alle dekens weer door elkaar in de werpkist, snel weer naar buiten en controleren of iedereen er nog wel was. De middag hebben we samen een film gekeken, het regende enorm en Djarré had rust...eindelijk heerlijk met elkaar weer in slaap gevallen, echter heel kort want we moesten eten en we hadden de dames boerenkool met worst belooft, dat dat later tot hilariteit zou gaan leiden wisten we nog niet. Spekjes gebakken, rookworstje erbij en genieten, Djarre koos weer voor de rust van de slaapkamer, ach laat haar maar zeiden wij tegen elkaar is misschien wel goed....om 20.00uur echter kwam er een schreeuw van Yo dat we toch echt even moesten komen kijken, en jahoor Djarré had zich inmiddels onder het dekbed gewurmt en was ernstig aan het hijgen, en graven, komisch gezicht...haar toch maar meegenomen naar de werpkist en daar ging alles in sneltreinvaart. Zo kwam het dat er tussen half negen en zes uur vanaochtend 10 prachtige puppen zijn geboren, Djarré heeft zich kranig gedragen en doet het heel erg goed momenteel. Er zijn teveel foto's genomen die allemaal op de site zouden moeten komen maar helaas.....daar hebben we geen puf voor op dit moment, wel willen wij Yo en Wira enorm bedanken voor hun geweldige hulp...is gewoon niet in normale bewoording duidelijk te maken....SUPER!

Dank ook voor Albert en Ma van den Brink die ons heeft geholpen met de eerste puppen...toppie MA!!! Jou DJ heeft genoten van je aanwezigheid!

 

Zo dan eindelijk alle namen en kleuren bekend, bij de kleuren moeten wij echt melden dat het zo moeilijk te zien is momenteel dat we dit onder voorbehoud doen! Ze zijn erg donker, de komende dagen zal dit wellicht beter zichtbaar worden.

 

Voor de namen hebben wij geen thema gekozen, wij zijn gewoon met elkaar een aantal avonden gaan zitten en deze namen kwamen eruit, ook de vele meedenk mailtjes van diverse vrienden hebben mede deze namen eruit doen komen.

Bij een aantal toch wel een toelichting zodat de keuze misschien toch een extra tintje krijgt.

Baggio (Badjio) betekend kus in het Italiaans...tijdens de bevalling hebben wij er wat afgekust met onze hulptroepen

Björk waanzinnige artieste, mooie naam en een link naar ons geliefde Denemarken

Booze, zwart bruine herder die wij op Mykonos hebben leren kennen, tevens de naam van een boetiek van vrienden van ons

Buddy....ach Wira dit hoeft geen toelichting, she's in our heart!

Bizou.....sierraad behoeft ook geen verdere toelichting.....she's so beautiful

Blizzard, stoer en zo'n mooi manneke!

Baila, van liedje wat al weken door ons hoofd speelde...nu nog steeds

Brilliant...de naam zegt het al

Byron, mooi pakkende stoere naam passend bij een ODH

Bogey, chic! stoer!

 

Wira is reeds vertrokken met Fred en haar Renee naar Ammerstol....Wira woorden schieten gewoon tekort, je zei het zelf al bedanken is onmogelijk Dank je wel dat je deze bijzondere geboorte en ervaring met ons hebt willen delen! Fred Thanks! dat je zo maar alle zorgen op je hebt genomen en ons Wira een paar dagen hebt willen geven....

Maar dit geld natuurlijk ook voor Yolanda, die hier iets speciaals heeft gedaan samen met Wira, Ed ook jij bedankt voor het "lenen"van je maatje, en natuurlijk ook Renee..morgen mogen jullie samen genieten van alles wat hier is gebeurd!

01-04-2008

En toen kwam de avond van de 31ste maart.....Wira was naar huis vertrokken en het was even stil, Cuando was verdrietig...zijn beste maatje was zomaar weg....hoe kan dat nu??? Hij zonderde zich even wat af maar werd al snel tot zijn plicht geroepen, een tevreden gesabbel en gekerm komt uit de werpkist en hij wil zo graag even snuffelen, net als Cassy. Wij genieten van de pups en Djarré wijkt niet van hun zij! Ze geniet echt, en straalt ook een enorme rust uit, wij zijn toch wel erg moe en gaan ons bed klaar maken voor de nacht. We hebben slechts één keer onze schoenen moeten aantrekken om Djarré een plas te laten doen, en hebben heerlijk geslapen, natuurlijk hoor je alle geluiden als je er zo dichtbij ligt maar het is geweldig!! We genieten enorm en dat is zo'n ontzettend mooi gevoel. De ochtend verloop ook in alle rust, Djarré gaat keurig mee om weer te plassen, dit doen we nog steeds op eigen terrein en ze zil ook echt niet van haar terrein af. Vervolgens met Cassy en Cuando naar het bos, ook zij komen zo weer in hun ritme, en dan moet Rene toch echt naar zijn werk. Yolanda heeft nog een extra dagje bijgeboekt en kan zo nog even lekker van de B-clan genieten, dat doet ze samen met Albert en zij hebben dan ook de eerste portretfoto's gemaakt. De puppen zijn vandaag ongeveer 40 tot 70 gram gegroeit en doen het dus prima, ondanks dat ze met zijn tienen zijn is het niet echt dringen, Djarré regelt zelf ook veel, wast en poetst als of haar leven ervan af hangt. Vanavond hebben wij van onze laatste steun en toeverlaat afscheid genomen, en zo is het dat we wat later dan gepland deze update hebben gemaakt.....het is een beetje vreemd stil nu Wira en Yolanda er niet meer zijn....maar we hopen dat de nacontrole niet lang op zich zal laten wachten. even een traan weggepikt samen omdat we het gewoon als heel bijzonder hebben ervaren om deze twee meiden erbij te hebben gehad. Het heeft ons veel rust gegeven, en dat is in deze hektische dagen heel erg fijn geweest. Nu rest ons de dankbare taak om deze 10 prachtige puppen een heel mooie tijd bij ons te gaan geven...wij gaan er 200% voor...

 

 

 

 oudduitse herder kennel Of Dracc's Clan